DOMOWE SEZAMKI

1 szklanka cukru
1 szklanka sezamu
1 łyżka miodu
2 łyżki miodu

Sezam uprażyć na suchej patelni aż zrobi się złoty. Zdjąć z ognia i wystudzić. Cukier skarmelizować z 2 łyżkami wody, pod koniec dodać miód. Wsypać sezam i wymieszać. Wylać na pergamin do pieczenia, przykryć drugim i szybko rozwałkować na wybraną grubość. Zdjąć pergamin z wierzchu i poczekać aż całość przestygnie. Następnie połamać lub pokroić na kawałeczki.

Sezamki

Sezamki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s